vijesti

08.04.2015.
Veza stresa i pretilosti tinejdžera
Izloženost obiteljskom stresu je povezana s većim rizikom za pretilost u tinejdžerskoj dobi, piše stručni časopis Preventive Medicine.
08.04.2015.
Pržena hrana i zatajenje srca
Česta konzumacija pržene hrane je u istraživanju provedenom na Harvardu povezana s većim rizikom za zatajenje srca.
08.04.2015.
Korak prema lijeku za pretilost?
Američki znanstvenici s Emory University su identificirali molekulu koja je u eksperimentima provedenima na miševima spriječila povećanje tjelesne mase.
07.04.2015.
Traume povećavaju rizik za astmu
Djeca koja dožive traumu poput razvoda roditelja ili izloženosti nasilju imaju veći rizik za astmu, objavili su američki znanstvenici.
07.04.2015.
Svjetski dan zdravlja, 7.travnja
Sigurnost hrane tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, kojim Svjetska zdravstvena organizacija želi podići svijest o tom globalnom javnozdravstvenom pitanju svih sudionika u prehrambenom lancu - od uzgajivača, ...
07.04.2015.
Pasivno pušenje i ADHD
Djeca izložena pasivnom pušenju imaju do tri puta veći rizik za poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD), objavili su američki i španjolski znanstvenici.
07.04.2015.
Učinak poreza na alkohol
Povećanje poreza na alkohol je u američkoj saveznoj državi Illinois rezultiralo smanjenjem broj smrtnih slučajeva u prometnim nesrećama prouzročenima konzumacijom alkohola.
06.04.2015.
Veza televizije i dijabetesa
Duže gledanje televizije je u novom istraživanju provedenom u SAD povezano s većim rizikom obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
06.04.2015.
Važnost iskustva kirurga
Paralelno s povećanjem iskustva kirurga rastu izgledi za uspjeh operativnih zahvata koje obavljaju, objavili su znanstvenici s Harvarda.
06.04.2015.
Dim cigareta jača tzv. superbakteriju
MRSA, jedna od najčešćih bakterija otpornih na antibiotike, nakon izloženosti dimu cigareta dodatno aktivira svoje obrambene mehanizme.
Korovi
Crkvina
0,8
niska
Pelin
0,6
niska
Trave
0,8
niska
Ambrozija
0,2
niska
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Ambrozija
6,0
visoka
Koprive
4,6
umjerena
Pelin
2,5
umjerena
Trave
1,5
niska
Trputac
0,4
niska
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
2,3
umjerena
Trave
0,8
niska
Loboda
0,4
niska
Trputac
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
2,1
umjerena
Trave
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
6,4
visoka
Ambrozija
2,5
umjerena
Pelin
1,0
niska
Trputac
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Loboda
0,4
niska
Crkvina
6,6
visoka
Ambrozija
1,9
niska
Trave
1,5
niska
Pelin
0,4
niska
Trputac
0,2
niska
Koprive
7,7
visoka
Trputac
2,5
umjerena
Ambrozija
2,3
umjerena
Pelin
1,1
niska
Trave
1,9
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: