vijesti

17.10.2014.
Napredak u liječenju leukemije
Genetski modificirane T-stanice imunološkog sustava su temelj nove terapije koja je dovela do remisije kod 27 od 30 tretiranih pacijenata s leukemijom.
16.10.2014.
Novi pristup liječenju dijabetesa
Laboratorijski eksperimenti britanskih znanstvenika ukazuju na mogućnost korištenja svjetlosti za aktivaciju lijeka namijenjenog stimulaciji izlučivanja inzulina.
16.10.2014.
Vitamin D olakšava porod
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je niska koncentracija vitamina D u krvi povezana s bolnijim porodom.
16.10.2014.
Nova studija hvali mediteransku prehranu
Nalazi španjolskih znanstvenika pokazuju kako je mediteranski način prehrane povezan s otklanjanjem metaboličkog sindroma.
16.10.2014.
WHO za oporezivanje cigareta
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je odobrila nove smjernice kojima se poziva na povećanje poreza na cigarete.
15.10.2014.
Pretilost ubrzava starenje jetre
Suvišni kilogrami su u novom istraživanju provedenom na University of California povezani s ubrzavanjem procesa starenja tkiva jetre.
15.10.2014.
Grejpfrut za kontrolu tjelesne mase
Istraživanje provedeno na University of California sugerira kako pijenje soka od grejpfruta otežava nakupljanje suvišnih kilograma.
15.10.2014.
Masna kiselina u liječenju dijabetesa?
FAHFA, masna kiselina prisutna u ljudskim stanicama masti, bi mogla pomoći u razvoju lijekova za dijabetes tipa 2, objavili su znanstvenici s Harvarda.
14.10.2014.
Bolnički pacijenti rijetko peru ruke
Istraživanje provedeno u Kanadi sugerira kako pacijenti u bolnicama rijetko peru ruke, čak i nakon korištenja zahoda ili prije obroka.
14.10.2014.
Važnost obiteljskih obroka
Mirni obiteljski obroci s pozitivnom atmosferom mogu spriječiti nakupljanje suvišnih kilograma kod djece, objavili su američki znanstvenici.
Hrast crnika
3,5
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
7,0
visoka
Borovi
1,8
niska
Koprive
1,7
niska
Hrast
0,3
niska
Orah
0,1
niska
Hrast
6,8
visoka
Borovi
6,0
visoka
Trave
4,9
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Jasen
1,3
niska
Čempresi
0,4
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,5
umjerena
Trave
6,1
visoka
Jasen
2,3
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Trave
7,3
visoka
Koprive
3,0
umjerena
Borovi
2,2
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Hrast
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast
4,3
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Borovi
0,6
niska
Borovi
5,4
umjerena
Trave
7,6
visoka
Koprive
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Hrast
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: