vijesti

16.03.2013.
Dostupnost šećera povezana s dijabetesom
Istraživanje provedeno u 175 zemalja je povezalo veću dostupnost šećera s povećanjem prevalencije dijabetesa tipa 2.
16.03.2013.
Kava i zeleni čaj protiv moždanog udara
Osobe koje redovito piju kavu i zeleni čaj imaju manji rizik za moždani udar, pokazalo je istraživanje japanskih znanstvenika.
15.03.2013.
Kako novi virus inficira stanice?
Nizozemski znanstvenici su otkrili kako novi koronavirus (NCoV) inficira ljudske stanice i izaziva potencijalno smrtonosna oštećenja u plućima.
15.03.2013.
Učestalost poslijeporođajne depresije
Stručni časopis JAMA Psychiatry je objavio kako po novim podacima depresija unutar 6 tjedana nakon poroda pogađa svaku sedmu ženu.
14.03.2013.
Interpol protiv krivotvorenih lijekova
Interpol i 29 proizvođača lijekova su postigli dogovor o dodatnom financiranju borbe protiv trgovine krivotvorenim lijekovima.
14.03.2013.
Još jedna žrtva novog virusa
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je potvrdila kako je u Saudijskoj Arabiji preminula ukupno 9. žrtva novog virusa sličnog SARS-u.
12.03.2013.
Andol i manji rizik za melanom
Žene koje redovito uzimaju acetilsalicilnu kiselinu (Andol) imaju manji rizik obolijevanja od melanoma, sugerira istraživanje provedeno na Stanford University.
12.03.2013.
Krvni test za Alzheimerovu bolest
Britanski znanstvenici su razvili test koji na temelju analize uzorka krvi omogućuje otkrivanje Alzheimerove bolesti u ranom stadiju.
12.03.2013.
Zubi proizvedeni iz stanica zubnog mesa
Istraživači s King's College London su uz pomoć ljudskih stanica iz epitelija zubnog mesa proizveli zube, objavio je Journal of Dental Research.
11.03.2013.
Utjecaj godišnjih doba na kolesterol
Nalazi brazilskih znanstvenika ukazuju na mogućnost da vremenski uvjeti utječu na koncentraciju HDL i LDL kolesterola u krvi.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Trave
3,8
umjerena
Koprive
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Pitomi kesten
0,6
niska
Vrba
0,6
niska
Čempresi
0,5
niska
Hrast
8,6
visoka
Maslina
6,4
visoka
Borovi
5,7
umjerena
Trave
7,0
visoka
Crkvina
2,4
umjerena
Maslina
7,5
visoka
Crkvina
6,3
visoka
Hrast crnika
4,0
umjerena
Trave
6,8
visoka
Borovi
1,4
niska
Trputac
1,7
niska
Trave
7,6
visoka
Koprive
3,2
umjerena
Borovi
1,1
niska
Kiselica
1,1
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,0
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
6,6
visoka
Borovi
1,4
niska
Koprive
1,5
niska
Trputac
1,1
niska
Čempresi
0,5
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: