vijesti

18.02.2013.
SAD: Odobrena uporaba "bioničkog oka"
Američka Administracija za hranu i lijekove (FDA) je odobrila uporabu uređaja Argus II za osobe koje su izgubile vid zbog rijetkog genetskog poremećaja.
18.02.2013.
Tečajevi kuhanja za zdraviju prehranu
Već i kratki tečajevi kuhanja mogu dugotrajno utjecati na usvajanje zdravijih prehrambenih navika, objavili su škotski znanstvenici.
18.02.2013.
Brak povezan s boljim zdravljem
Podaci američkih znanstvenika s University of Missouri pokazuju kako se osobe koje su u braku smatraju tjelesno i mentalno zdravijima od samaca.
14.02.2013.
Istraživanje o zdravlju prvorođenih
Podaci novozelandskih znanstvenika sugeriraju kako prvorođena djeca u odnosu na braću i sestre imaju veći rizik za bolesti srca i dijabetes.
14.02.2013.
Veća učestalost raka pluća kod žena
Rak pluća će uskoro postati najčešći uzrok smrti od karcinoma kod žena u Europi, piše znanstveni časopis Annals of Oncology.
14.02.2013.
Širenje novog koronavirusa među ljudima
Britanski stručnjaci vjeruju kako se novi virus sličan uzročniku SARS-a može prenositi s čovjeka na čovjeka.
13.02.2013.
Nadmorska visina i pretilost
Osobe nastanjene na najvećoj nadmorskoj visini imaju najmanji rizik za pretilost, pokazuju podaci prikupljeni od 400000 osoba u SAD.
13.02.2013.
Učinak hipertenzije u trudnoći
Povišeni krvni tlak u trudnoći je povezan s kasnijim povećanjem rizika za dijabetes te bolesti srca i bubrega, pokazalo je istraživanje provedeno u Finskoj.
13.02.2013.
Loša prehrana šteti snu
Istraživanje provedeno u SAD je povezalo prehranu s trajanjem i kvalitetom sna, piše znanstveni časopis Appetite.
13.02.2013.
Manji unos soli spašava živote
40%-tno smanjenje unosa soli tijekom 10 godina bi omogućilo produženje života za 280000-500000 Amerikanaca, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Trave
3,8
umjerena
Koprive
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Pitomi kesten
0,6
niska
Vrba
0,6
niska
Čempresi
0,5
niska
Hrast
8,6
visoka
Maslina
6,4
visoka
Borovi
5,7
umjerena
Trave
7,0
visoka
Crkvina
2,4
umjerena
Maslina
7,5
visoka
Crkvina
6,3
visoka
Hrast crnika
4,0
umjerena
Trave
6,8
visoka
Borovi
1,4
niska
Trputac
1,7
niska
Trave
7,6
visoka
Koprive
3,2
umjerena
Borovi
1,1
niska
Kiselica
1,1
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,0
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
6,6
visoka
Borovi
1,4
niska
Koprive
1,5
niska
Trputac
1,1
niska
Čempresi
0,5
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: