vijesti

16.04.2014.
Veza gena i Alzheimerove bolesti
Podaci američkih znanstvenika sa Stanford University pružaju novi uvid u djelovanje kopije gena po imenu ApoE4.
16.04.2014.
Prehrana i rizik za dijabetes tipa 2
Veći udio proteina životinjskog podrijetla u prehrani je povezan s povećanjem rizika za dijabetes tipa 2, pokazuju podaci prikupljeni u 8 europskih zemalja.
15.04.2014.
Celijakalija i veći rizik za bolesti srca
Osobe s celijakalijom imaju prosječno gotovo dvostruko veći rizik za bolesti srca, utvrdili su američki znanstvenici s Cleveland Clinic.
15.04.2014.
Ateroskleroza povezana s demencijom
Istraživanje američkih znanstvenika s Wake Forest University je povezalo prisutnost ateroskleroze s povećanjem rizika za demenciju.
15.04.2014.
Grah u kontroli kolesterola
Svakodnevna konzumacija kuhanog graha je u novom istraživanju povezana s nižom koncentracijom tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi.
14.04.2014.
Reumatoidni artritis šteti bubrezima
Osobe s reumatoidnim artritisom imaju veći rizik za obolijevanje od bolesti bubrega, sugerira istraživanje provedeno na Mayo Clinic.
14.04.2014.
Kava i manji rizik za rak jetre
Svakodnevna konzumacija kave je u novom istraživanju povezana s manjim rizikom obolijevanja od najčešćeg oblika raka jetre.
14.04.2014.
Veza astme i zdravlja kostiju
Prisutnost astme i poteškoća s disanjem je u novoj studiji južnokorejskih znanstvenika povezana sa smanjenjem gustoće kostiju.
13.04.2014.
Testiranje novog lijeka za hepatitis C
Istraživanje provedeno u Njemačkoj pokazuje kako primjena eksperimentalnog lijeka rezultira izlječenjem više od 96% pacijenata zaraženih hepatitisom C.
12.04.2014.
Opasne bakterije u kuhinji
Istraživanje švicarskih znanstvenika je otkrilo prisutnost sojeva bakterije otporne na antibiotike na površinama koje služe za pripremu hrane.
Trave
Korovi
Crkvina
1,0
niska
Trave
0,8
niska
Loboda
0,2
niska
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
6,3
visoka
Trputac
0,6
niska
Loboda
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
0,6
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Borovi
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Trave
1,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
5,7
umjerena
Trputac
1,3
niska
Trave
2,3
umjerena
Ambrozija
1,0
niska
Loboda
0,4
niska
Pelin
0,2
niska
Crkvina
1,3
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Koprive
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trputac
0,6
niska
Ambrozija
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: