vijesti

23.09.2013.
Tjelesna masa i komplikacije u trudnoći
Trudnice s prevelikim ili premalim indeksom tjelesne mase imaju veći rizik za komplikacije u trudnoći i hospitalizaciju.
23.09.2013.
Brža proizvodnja matičnih stanica
Izraelski znanstvenici su identificirali molekulu Mbd3 koja može blokirati transformaciju odraslih stanica kože u primitivne matične stanice.
22.09.2013.
Marker predviđa rizik za dijabetes
Istraživanje znanstvenika s Brown University sugerira kako smanjena prisutnost proteina SHBG u krvi ukazuje na veći rizik za dijabetes tipa 2.
22.09.2013.
Gen koji "briše" pamćenje
Američki znanstvenici su u istraživanju provedenom na životinjama identificirali gen koji ima važnu ulogu u "brisanju" pamćenja.
21.09.2013.
Mogućnost bržeg razvoja antibiotika
Znanstvenici s University of California su razvili novu metodu analize kemijskih spojeva sposobnih za uništavanje bakterija.
20.09.2013.
Lakše otkrivanje Alzheimerove bolesti
Japanski znanstvenici su razvili novu metodu ranog otkrivanja nakupina destruktivnih proteina u mozgu osoba s Alzheimerovom bolešću.
20.09.2013.
Novi test za virusne infekcije
Američki znanstvenici s Duke University su razvili krvni test koji u roku od 12 sati omogućuje razlikovanje virusnih od bakterijskih infekcija.
20.09.2013.
Gen protiv HIV-a
Znanstvenici s King's College London vjeruju da su identificirali gen koji može spriječiti širenje HIV-a organizmom nakon infekcije.
19.09.2013.
Pozitivan stav produžuje život
Istraživanje provedeno na pacijentima s bolestima srca je povezalo pozitivan stav s dužim trajanjem života.
19.09.2013.
Borovnice i crno grožđe za bolji imunitet
Sastojci borovnica i crnog grožđa u kombinaciji s vitaminom D i genom po imenu CAMP mogu popraviti funkciju imunološkog sustava, sugerira nova studija.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Trave
3,6
umjerena
Crkvina
1,7
niska
Trputac
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Trave
4,6
umjerena
Koprive
1,1
niska
Lipa
0,4
niska
Breza
0,3
niska
Maslina
4,9
umjerena
Hrast
3,0
umjerena
Crkvina
3,5
umjerena
Borovi
2,3
umjerena
Trave
5,1
umjerena
Trputac
1,1
niska
Maslina
4,4
umjerena
Hrast crnika
3,4
umjerena
Crkvina
4,4
umjerena
Trave
4,9
umjerena
Trave
6,4
visoka
Borovi
2,1
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
0,8
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,1
visoka
Hrast
2,6
umjerena
Crkvina
2,9
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Trputac
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Borovi
2,4
umjerena
Trave
4,6
umjerena
Trputac
0,8
niska
Koprive
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: