vijesti

14.05.2013.
Genetska podloga raka testisa
Časopis Nature Genetics je objavio kako je u novim istraživanjima otkriveno još 12 dijelova genoma povezanih s većim rizikom obolijevanja od raka testisa.
14.05.2013.
Stres na poslu i rizik za srce
Izloženost stresu na radnom mjestu povećava rizik za bolesti srca, pokazuju rezultati prikupljeni tijekom 10 godina od oko 102000 ispitanika iz 5 zemalja EU.
14.05.2013.
Cjepivo protiv ovisnosti o heroinu
Američki znanstvenici sa Scripps Research Institute su proveli uspješna testiranja cjepiva namijenjenog liječenju ovisnosti o heroinu.
13.05.2013.
Nikotin u prevenciji Parkinsonove bolesti
Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo kako konzumacija hrane koja sadrži nikotin može pomoći u prevenciji Parkinsonove bolesti.
13.05.2013.
Napredak u istraživanju ekcema
Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu PLoS Genetics sugerira kako DNK pasa može pomoći u razvoju novih tretmana za ekcem.
12.05.2013.
Masna hrana povezana s umorom
Istraživanje američkih znanstvenika s Penn State College of Medicine je povezalo konzumaciju masne hrane s većom učestalošću osjećaja umora.
12.05.2013.
Nesanica i rizik za hospitalizaciju
Osobe srednje i starije životne dobi koje pate od nesanice imaju veći rizik za hospitalizaciju, objavili su američki znanstvenici.
10.05.2013.
Uloga gena u osteoporozi
New England Journal of Medicine je objavio studiju koja povezuje mutacije gena uključenog u razvoj kostiju s povećanjem rizika za gubitak koštane mase.
10.05.2013.
Šećer u krvi povezan s Alzheimerom
Povišena koncentracija šećera u krvi može dovesti do povećanja rizika za Alzheimerovu bolest, najčešći oblik demencije.
10.05.2013.
Crvena kosa i melanom
Pigment odgovoran za crvenu boju kose je u novoj studiji američkih znanstvenika povezan s većim rizikom za najsmrtonosniji oblik raka kože.
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,8
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
0,9
niska
Crkvina
1,1
niska
Borovi
0,4
niska
Ambrozija
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: