vijesti

19.03.2013.
Novi soj virusa svinjske gripe
Australski stručnjaci upozoravaju na novi soj virusa svinjske gripe koji je otporan na najčešće korišteni lijek i cirkulira u populaciji te zemlje.
18.03.2013.
Depresija i rizik za bolesti srca
Depresija u dječjoj dobi je povezana s većim rizikom za pretilost kod tinejdžera, sugerira istraživanje provedeno u SAD na Washington University.
18.03.2013.
Hepatitis C i alkohol
Kod osoba s hepatitisom C čak i umjerena konzumacija alkohola može povećati rizik za smrt, objavili su američki znanstvenici.
18.03.2013.
Rad noću povezan s rakom jajnika
Istraživanje američkih znanstvenika je ukazalo na povezanost između rada noću i 49% većeg rizika obolijevanja od raka jajnika.
18.03.2013.
Važnost rane primjene lijekova za HIV
Brza primjena lijekova nakon infekcije HIV-om može dovesti do "funkcionalnog izlječenja" kod 5-15% pacijenata kojima je dijagnoza postavljena dovoljno rano.
17.03.2013.
Učinak rane izloženosti glutenu
Istraživanje švedskih znanstvenika ukazuje na 52% manji rizik za celijakaliju kod osoba koje su uz dojenje hranu s glutenom počele dobivati već u dobi od 4 mjeseca.
17.03.2013.
Eksperimentalni tretman za vitiligo
Istraživači s Loyola University u Chicagu su na životinjama proveli uspješna testiranja novog tretmana za vitiligo.
16.03.2013.
Dostupnost šećera povezana s dijabetesom
Istraživanje provedeno u 175 zemalja je povezalo veću dostupnost šećera s povećanjem prevalencije dijabetesa tipa 2.
16.03.2013.
Kava i zeleni čaj protiv moždanog udara
Osobe koje redovito piju kavu i zeleni čaj imaju manji rizik za moždani udar, pokazalo je istraživanje japanskih znanstvenika.
15.03.2013.
Kako novi virus inficira stanice?
Nizozemski znanstvenici su otkrili kako novi koronavirus (NCoV) inficira ljudske stanice i izaziva potencijalno smrtonosna oštećenja u plućima.
Čempresi
3,1
umjerena
Čempresi
0,1
niska
Borovi
0,3
niska
Čempresi
0,3
niska
Čempresi
2,6
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Koprive
1,3
niska
Čempresi
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: