vijesti

10.11.2010.
Ljubitelji čokolade imaju manje poteškoća sa zdravljem srca
10-godišnje istraživanje provedeno među 1216 žena starije životne dobi je pokazalo kako je češća konzumacija čokolade povezana s manjim rizikom za bolesti srca.
10.11.2010.
Tajvan: Zakon o dojenju na javnom mjestu
Na Tajvanu je u utorak donesen zakon kojim je regulirano dojenje na javnom mjestu.
09.11.2010.
Studija upozorava na pospane vozače
Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako je čak 41% vozača barem jednom u životu zaspalo upravljajući automobilom.
09.11.2010.
Dojenje ne utječe na trajanje sna majki
Novo istraživanje opovrgava uvriježeno mišljenje po kojem majke koje doje uspijevaju manje spavati, objavili su američki znanstvenici s West Virginia University.
09.11.2010.
Stanice kože transformirane direktno u stanice krvi
Kanadski znanstvenici s McMaster University su po prvi put jedan tip odraslih ljudskih stanica pretvorili izravno u drugi tip stanica, objavio je časopis Nature.
09.11.2010.
Konzumacija crvenog mesa i rizik za rak
Osobe koje česti jedu crveno meso mogu imati veće izglede za obolijevanje od raka jednjaka i želuca, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD na gotovo 500000 ispitanika.
08.11.2010.
Studija o smanjenju tjelesne mase kod osoba s dijabetesom tipa 2
Program koji uključuje značajne promjene životnog stila može osobama s dijabetesom tipa 2 pomoći pri gubitku suvišnih kilograma i održavanju zdrave tjelesne mase.
08.11.2010.
Mogućnost povećanja učinkovitosti cjepiva za rak
Tip normalnih stanica često prisutan u tumorima može biti uzrok smanjene učinkovitosti nekih cjepiva za rak, objavili su britanski znanstvenici s Cambridge University.
08.11.2010.
Bolji uvid u prirodnu otpornost na HIV
Malene promjene u proteinu koji reagira na infekcije mogu objasniti zbog čega neke HIV-pozitivne osobe mogu kontrolirati virus i bez korištenja lijekova.
07.11.2010.
Novi uvid u vezu gena i visine
Međunarodna skupina znanstvenika je na uzorku od 183000 ispitanika identificirala 180 lokacija u ljudskoj DNK koje su povezane s visinom.
Drveće
Borovi
7,7
visoka
Čempresi
6,5
visoka
Jasen
0,5
niska
Grab
0,5
niska
Crkvina
0,2
niska
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Drveće
Joha
2,9
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Topola
2,1
umjerena
Vrba
0,3
niska
Grab
0,3
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,3
visoka
Vrba
2,3
umjerena
Lijeska
1,0
niska
Joha
0,9
niska
Borovi
0,8
niska
Brijest
0,4
niska
Borovi
8,9
visoka
Čempresi
7,9
visoka
Crkvina
2,4
umjerena
Platana
1,4
niska
Joha
0,8
niska
Drveće
Grab
2,8
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Jasen
1,6
niska
Topola
1,3
niska
Joha
0,9
niska
Lijeska
0,6
niska
Čempresi
6,6
visoka
Borovi
3,0
umjerena
Jasen
2,3
umjerena
Topola
1,8
niska
Crkvina
1,9
niska
Trave
1,5
niska
Grab
6,5
visoka
Čempresi
4,3
umjerena
Topola
2,3
umjerena
Joha
1,3
niska
Jasen
0,9
niska
Breza
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: