vijesti

25.11.2010.
Rano umirovljenje koristi mentalnom zdravlju
Istraživanje provedeno u Francuskoj uz sudjelovanje 14000 ispitanika sugerira kako umirovljenje u dobi od 55 godina dovodi do značajnog ublažavanja stresa.
24.11.2010.
Madeži kao pokazatelj zdravlja
Osobe koje imaju veći broj madeža mogu imati veći rizik obolijevanja od raka, ali i sposobnost bržeg obnavljanja stanica kože i kostiju.
24.11.2010.
Čip omogućuje vježbanje paraliziranim osobama
Znanstvenici s londonskog University Collegea su razvili minijaturni čip koji nakon implantacije u blizini kralježnice omogućuje pomoć pri tjelovježbi.
24.11.2010.
Voće i povrće za duži život
Znanstveni časopis Archives of Internal Medicine je objavio rezultate istraživanja provedenog u SAD koje sugerira kako česta konzumacija voća i povrća smanjuje rizik za smrt.
23.11.2010.
Geni povezani s ranijim ulaskom djevojčica u pubertet
Časopis Nature Genetics piše kako je najmanje 30 gena povezano s dobi u kojoj djevojčice ulaze u pubertet.
22.11.2010.
Mlađi pacijenti teže podnose posljedice obolijevanja od raka
Iako imaju veće izglede za preživljavanje, mlade odrasle osobe oboljele od raka teže podnose bolove te emocionalne i financijske posljedice obolijevanja od raka.
22.11.2010.
Novi pristup tretiranju povišenog krvnog tlaka
Uz pomoć kratkog "udara" radio valova prema bubrezima je moguće sniziti krvni tlak kod pacijenata koji ne reagiraju na lijekove, objavio je The Lancet.
22.11.2010.
Povezanost pretilosti i osjeta mirisa
Osobe s viškom kilograma imaju znatno razvijeniji osjet mirisa, sugerira istraživanje britanskih znanstvenika s University of Portsmouth.
21.11.2010.
Sok od nara pomaže pacijentima na dijalizi
Istraživanje provedeno u Izraelu je pokazalo kako je redovita konzumacija soka od nara kod pacijenata na dijalizi povezana s manjim rizikom za infekcije.
21.11.2010.
Nestašica hrane pogađa više od milijarde ljudi
Globalni indeks gladi pokazuje kako je glad prošle godine bila alarmantno učestala u 29 zemalja, te da je neuhranjeno više od milijarde ljudi.
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
4,1
umjerena
Crkvina
1,3
niska
Grab
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Trave
0,8
niska
Koprive
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
3,6
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Jasen
1,0
niska
Crkvina
0,6
niska
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
6,2
visoka
Hrast crnika
6,2
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Grab
2,1
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Jasen
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Borovi
2,1
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Hrast
1,0
niska
Kiselica
0,4
niska
Koprive
0,4
niska
Trputac
0,2
niska
Hrast
2,8
umjerena
Crkvina
3,1
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Jasen
0,8
niska
Borovi
2,8
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Hrast
1,4
niska
Vrba
1,4
niska
Trave
3,3
umjerena
Breza
0,8
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: