vijesti

10.01.2011.
Opseg struka i rak dojke
Žene sa suvišnim naslagama masnog tkiva oko abdomena imaju veći rizik obolijevanja od oblika raka dojke koji nisu povezani s hormonom estrogenom.
10.01.2011.
Riba u prehrani smanjuje rizik za moždani udar
Švedski znanstvenici s Instituta Karolinska u Stockholmu su izračunali kako osobe koje jedu ribu više od 3 puta tjedno imaju prosječno 16% manji rizik za moždani udar.
10.01.2011.
Pacijenti s tuberkulozom imaju veći rizik za rak pluća
Osobe oboljele od tuberkuloze imaju 11 puta veći rizik obolijevanja od raka pluća, sugerira istraživanje tajvanskih znanstvenika.
09.01.2011.
SAD: Studija o korištenju sigurnosnog pojasa
Podaci američkih znanstvenika iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju kako je učestalost korištenja sigurnosnog pojasa povećana na 85%.
09.01.2011.
Sličnosti između anestezije i kome
Biološki efekti opće anestezije su sličniji onima kod kome nego kod prirodnog sna, tvrde američki znanstvenici iz Massachusetts General Hospital.
08.01.2011.
Genetski markeri za boju kose
Skupina nizozemskih i poljskih znanstvenika je razvila metodu predviđanja boje kose na temelju markera prisutnih u DNK.
08.01.2011.
Amerikanci misle da zdravo jedu
Većina Amerikanaca je uvjerena kako ima zdravu prehranu, pokazala je anketa koju je objavio Consumer Reports.
07.01.2011.
Ispadanje zuba ukazuje na rizik za gubitak pamćenja
Osobe starije životne dobi koje gube zube imaju veći rizik za razvoj demencije, pokazalo je istraživanje provedeno u Japanu uz sudjelovanje 4000 ispitanika starijih od 65 godina.
07.01.2011.
Tjelesna aktivnost smanjuje smrtnost od raka prostate
Muškarci oboljeli od raka prostate koji redovito prakticiraju kratke energične tjelesne aktivnosti imaju manji rizik za smrt, objavio je Journal of Clinical Oncology.
07.01.2011.
Blokiranjem gena do smanjenja tjelesne mase
Časopis Cell Metabolism je objavio rezultate po kojima je blokiranjem djelovanja jednog gena moguće smanjiti količinu masti koju organizam apsorbira iz hrane.
Trave
Korovi
Crkvina
0,8
niska
Ambrozija
0,4
niska
Loboda
0,2
niska
Trave
Korovi
Ambrozija
9,9
visoka
Koprive
2,7
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Trputac
0,4
niska
Loboda
0,2
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
2,2
umjerena
Trave
1,1
niska
Trputac
0,4
niska
Korovi
Trave
Korovi
Korovi
Crkvina
1,0
niska
Ambrozija
1,0
niska
Trave
0,4
niska
Trave
Korovi
Ambrozija
9,3
visoka
Koprive
4,0
umjerena
Loboda
1,3
niska
Trave
1,5
niska
Pelin
0,6
niska
Trputac
0,2
niska
Crkvina
2,2
umjerena
Ambrozija
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Ambrozija
8,0
visoka
Koprive
3,0
umjerena
Trputac
1,3
niska
Trave
1,5
niska
Loboda
0,8
niska
Pelin
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: