vijesti

23.02.2018.
Pretjerani unos alkohola vodi u demenciju
Podaci prikupljeni u Francuskoj od oko milijun odraslih osoba pokazuju kako se kod osoba sklonih pretjeranoj konzumaciji alkohola bilježi trostruko veća učestalost demencije.
23.02.2018.
Zaštita od hladnoće
Hladnoća može nepovoljno utjecati na zdravlje i prouzročiti smrzotine koje prvo zahvaćaju nos, uške i prste.
22.02.2018.
262 preminulih od HIV/AIDS-a u Hrvatskoj
Prema podacima Registra za HIV/AIDS, u razdoblju od 1985. godine, kada su zabilježeni prvi slučajevi zaraze HIV-om u Hrvatskoj, do studenog 2017. godine zabilježena je ukupno 1521 osoba (1341 muškarac i 180 žena) kojoj je ...
22.02.2018.
Napredak u testiranju cjepiva za heroin
Nakon što je novo cjepivo za heroin uspješno testirano na miševima, američki znanstvenici iz Scripps Research Institute vjeruju da su spremni i za početak testiranja na ljudima.
22.02.2018.
Nova korist od sastojaka crnog vina
Polifenoli prisutni u crnom vinu mogu spriječiti propadanje zuba i razvoj bolesti zubnog mesa, objavio je Journal of Agricultural and Food Chemistry.
22.02.2018.
Gotovo 47000 oboljelih od gripe
U Hrvatskoj je zaključno s 18. 2. službeno registrirano ukupno 46816 oboljelih od gripe, od čega je u 7. tjednu ove godine stiglo 6991 prijava.
21.02.2018.
Analiza mrežnice otkriva rizik za srce
Primjenom sustava umjetne inteligencije razvijenog u Googleu je moguće na temelju analize snimki mrežnice predvidjeti rizik za srčani i moždani udar.
21.02.2018.
Studija o navikama dugovječnih osoba
Nalazi neurologa s University of California povezuju umjerenu konzumaciju vina ili piva s prosječno 18% manjim rizikom za preuranjenu smrt.
21.02.2018.
Rizik za srčani zastoj kod mladih
Pretilost i previsoki krvni tlak su kod mladih osoba mnogo važniji čimbenici rizika za srčani zastoj nego što se ranije vjerovalo, objavili su američki znanstvenici u stručnom časopisu Circulation.
21.02.2018.
Dobar dan, kako ste?
Hrvatski zavod za javno zdravstvo se pridružuje akciji promicanja mentalnog zdravlja u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore.
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
3,6
umjerena
Hrast crnika
0,6
niska
Loboda
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Koprive
6,3
visoka
Trave
7,0
visoka
Trputac
1,0
niska
Lipa
0,4
niska
Kiselica
0,2
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Crkvina
4,0
umjerena
Trave
5,9
umjerena
Pitomi kesten
1,9
niska
Borovi
1,3
niska
Trputac
1,9
niska
Lipa
0,8
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
4,9
umjerena
Trputac
1,0
niska
Loboda
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
7,0
visoka
Trave
8,6
visoka
Lipa
3,8
umjerena
Pitomi kesten
2,1
umjerena
Trputac
2,2
umjerena
Kiselica
0,4
niska
Crkvina
3,1
umjerena
Pitomi kesten
2,3
umjerena
Trave
5,1
umjerena
Trputac
1,3
niska
Maslina
0,5
niska
Borovi
0,3
niska
Pitomi kesten
6,0
visoka
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,7
visoka
Trputac
1,9
niska
Lipa
0,9
niska
Borovi
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: