vijesti

19.01.2018.
Prehrana i rizik za rak debelog crijeva
Prečesta konzumacija crvenog mesa, bijelog kruha i zašećerenih napitaka je u istraživanju znanstvenika s Harvarda povezana s prosječno 37% većim rizikom obolijevanja od raka debelog crijeva.
18.01.2018.
Pretjerani unos soli šteti mozgu
Eksperimenti provedeni na miševima povezuju visoki udio soli u prehrani sa slabljenjem protoka krvi u mozgu, objavili su američki znanstvenici s Cornell University.
18.01.2018.
Rani ulazak u pubertet i rizik za srce
Djevojčicama koje u pubertet uđu prije 12. godine prijeti veći rizik za bolesti srca u odrasloj dobi, objavili su britanski znanstvenici s University of Oxford.
18.01.2018.
U subotu se održava 11. Dan mimoza
U subotu se na Cvjetnom trgu u Zagrebu od 10 do 14 sati održava 11. javnozdravstvena akcija Dan mimoza - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.
18.01.2018.
Novo izvješće o gripi u Hrvatskoj
U Hrvatskoj je, zaključno s 14. siječnja 2018. godine, službeno registrirano ukupno 9126 oboljelih od gripe, od čega je najviše prijava (5281) stiglo u 2. tjednu 2018. godine.
17.01.2018.
Pozitivan učinak saune na srce
Polusatni boravak u sauni ima pozitivan učinak na srce i krvne žile koji je sličan učinku umjerene tjelovježbe, objavili su finski znanstvenici sa sveučilišta u Kuopiu.
17.01.2018.
Dojenje u prevenciji dijabetesa tipa 2
Ženama koje su dojile prijeti manji rizik za dijabetes tipa 2, utvrđeno je u 30-godišnjem istraživanju provedenom u SAD uz sudjelovanje 1200 ispitanica.
17.01.2018.
Televizija reducira kvalitetu sna djece
Često gledanje televizije je kod djece povezana sa smanenjem kvalitete sna, objavili su njemački znanstvenici u stručnom časopisu Sleep Medicine.
17.01.2018.
Novi uvid u širenje "Crne smrti"
Istraživanje norveških i talijanskih znanstvenika sugerira kako su za širenje epidemije kuge od 14. stoljeću ključne bile buhe i uši koje su prenosili ljudi.
16.01.2018.
Pozitivan učinak uredskog zelenila
Journal of Experimental Psychology je objavio istraživanje po kojem je zelenilo u uredu povezano s poboljšanjem raspoloženja i povećanjem produktivnosti ispitanika.
Borovi
0,4
niska
Kiselica
0,2
niska
Crkvina
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Koprive
1,9
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Crkvina
1,3
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,6
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
1,0
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
2,2
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Ambrozija
0,4
niska
Trave
1,5
niska
Koprive
0,8
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Koprive
3,8
umjerena
Trputac
1,7
niska
Trave
2,5
umjerena
Čempresi
0,4
niska
Ambrozija
0,4
niska
Pitomi kesten
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: