vijesti

25.05.2017.
Vlakna pomažu osobama s osteoartritisom
Prehrana s većim udjelom vlakana je povezana s reduciranjem bola kod osoba s osteoartritisom koljena, objavio je stručni časopis Annals of the Rheumatic Diseases.
25.05.2017.
Novi saveznik protiv fibrilacije atrija
13-godišnje istraživanje provedeno u Danskoj ukazuje na manji rizik za fibrilaciju atrija kod osoba koje konzumiraju umjerene količine čokolade.
25.05.2017.
Dan plavog irisa u subotu
Dan plavog irisa obilježava se zadnju subotu u svibnju s ciljem podupiranja udruge osoba sa stomom, a putem informiranja javnosti o problemima ovih osoba, među kojima je najveći udio oboljelih od raka debelog crijeva.
24.05.2017.
Višak kilograma povezan s depresijom
Pretila djeca imaju do četiri puta veći rizik za depresiju u odnosu na vršnjake s preporučenom tjelesnom masom, objavili su znanstvenici s Vrije Universiteit u Amsterdamu.
24.05.2017.
Veza gena i inteligencije
Istraživanje provedeno uz sudjelovanje 78000 osoba je rezultiralo identifikacijom 336 inačica gena povezanih s inteligencijom.
24.05.2017.
Životne navike u prevenciji raka dojke
Održavanje zdrave tjelesne mase, tjelovježba i ograničavanje unosa alkohola su čimbenici koji doprinose smanjenju rizika obolijevanja od raka dojke, objavio je World Cancer Research Fund.
24.05.2017.
Napredak u proizvodnji matičnih stanica
Američki znanstvenici s Cornell University su u laboratoriju uzgojili hematopoetske matične stanice namijenjene proizvodnji stanica krvi.
23.05.2017.
Apneja i rizik za komplikacije u trudnoći
Trudnicama koje pate od apneje, opetovanog privremenog prestanka disanja u snu, prijeti veći rizik za zatajenje srca, preeklampsiju i gestacijski dijabetes.
23.05.2017.
Kako pripremati gljive?
Hranjive tvari je u gljivama najlakše zadržati ako se pripremaju u mikrovalnoj pećnici ili na roštilju, objavili su španjolski znanstvenici.
23.05.2017.
Utjecaj onečišćenog zraka na san
Istraživanje provedeno u SAD na University of Washington povezuje onečišćenje zraka s negativnim utjecajem na kvalitetu sna.
Trave
1,1
niska
Kiselica
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Koprive
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trputac
0,2
niska
Crkvina
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
3,1
umjerena
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Drveće
Trave
Korovi
Korovi
Koprive
2,3
umjerena
Trave
1,5
niska
Trputac
0,6
niska
Ambrozija
0,6
niska
Koprive
1,0
niska
Trave
1,5
niska
Trputac
0,2
niska
Borovi
0,1
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
2,3
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Ambrozija
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: