vijesti

09.02.2015.
Kava i manji rizik za rak endometrija
Česta konzumacija kave je u novoj studiji britanskih znanstvenika povezana s manjim rizikom obolijevanja od raka endometrija.
09.02.2015.
Dijabetes tipa 1 opasniji za žene
Žene s dijabetesom tipa 1 imaju 37% veći rizik za smrt od bilo kojeg uzroka nego muškarci s tom bolešću, objavili su australski znanstvenici.
09.02.2015.
Infekcije sprječavaju reumatoidni artritis?
Nedavne crijevne, urinarne i genitalne infekcije su u novoj studiji povezane s manjim rizikom za reumatoidni artritis.
09.02.2015.
Još jedna korist od crnog vina
Nalazi američkih znanstvenika s Oregon State University sugeriraju kako umjerena konzumacija crnog vina može ubrzati sagorijevanje masti u organizmu.
08.02.2015.
Prerani porod i astma
Djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće imaju veći rizik da će patiti od astme, pokazuje istraživanje znanstvenika sa sveučilišta u Kopenhagenu.
06.02.2015.
Otkrivanje HIV-a uz pomoć smartphonea
Američki znanstvenici s Columbia University su razvili dodatak za smartphone koji omogućuje otkrivanje HIV-a na temelju uzorka krvi.
06.02.2015.
Inačice gena povezane s rakom dojke
Britanski znanstvenici su identificirali još dvije inačice gena povezane s povećanim rizikom obolijevanja od raka dojke.
06.02.2015.
Nužan brži razvoj antibiotika
Britanski stručnjaci pozivaju na stvaranje globalnog fonda namijenjenog financiranju bržeg razvoja prijeko potrebnih antibiotika.
05.02.2015.
Veza alkohola i moždanog udara
Pretjerana konzumacija alkohola u srednjoj životnoj dobi je povezana s većim rizikom za moždani udar, upozoravaju češki znanstvenici.
05.02.2015.
Biomarker za depresiju
Američki znanstvenici s Duke University su otkrili biomarker koji omogućuje predviđanje rizika za razvoj depresije i anksioznosti.
Maslina
2,5
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Jasen
0,5
niska
Trave
1,5
niska
Hrast
4,2
umjerena
Breza
3,5
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Koprive
3,1
umjerena
Orah
2,1
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Hrast
6,5
visoka
Jasen
6,4
visoka
Crkvina
7,3
visoka
Borovi
3,9
umjerena
Maslina
3,8
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Čempresi
1,9
niska
Grab
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trave
6,2
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast crnika
6,2
visoka
Maslina
5,6
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
4,9
umjerena
Borovi
3,0
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: