vijesti

10.04.2016.
Vitamin C u prevenciji katarakte
Konzumacija hrane koja sadrži vitamin C je u novom istraživanju britanskih znanstvenika povezana sa za trećinu manjim rizikom za kataraktu.
10.04.2016.
Studija o vezi stresa i srčanog udara
Američki znanstvenici vjeruju kako su otkrili mehanizam koji povezuje stres i povećanje rizika za srčani udar.
09.04.2016.
Napredak u borbi protiv HIV-a
Američki znanstvenici s Temple University su tehnikom tzv. editiranja gena iz stanica imunološkog sustava pacijenta odstranili genetski materijal koji pripada HIV-u.
08.04.2016.
Voće u prevenciji srčanog udara
Istraživanje kineskih znanstvenika povezuje svakodnevnu konzumaciju voća sa za trećinu manjim rizikom za srčani udar, piše New England Journal of Medicine.
07.04.2016.
"Loši" ugljikohidrati i rak
Osobama koje često konzumiraju tzv. loše ugljikohidrate prijeti do tri puta veći rizik obolijevanja od karcinoma dojke i prostate, sugerira istraživanje provedeno na New York University.
07.04.2016.
Rješenje za nestašicu organa?
Skupina njemačkih i američkih znanstvenika je objavila kako je srce svinje ostalo funkcionalno 2,5 godine nakon što je transplantirano majmunu.
06.04.2016.
Nova studija upozorava na pušenje
Istraživanje britanskih znanstvenika provedeno na pacijentima s reumatoidnim artritisom ukazuje na povećanje rizika za smrt povezano s pušenjem.
06.04.2016.
Vitamin D pomaže funkciji srca
Redovno uzimanje vitamina D3 je u novoj studiji povezano s poboljšanjem funkcije srca kod pacijenata koji pate od zatajenja srca.
06.04.2016.
Veza nesanice i strukture mozga
Kod osoba koje pate od nesanice su prisutne promjene u strukturi bijele moždane tvari, pokazuje istraživanje provedeno u Kini.
04.04.2016.
Koliko za bubreg?
59% Amerikanaca uključenih u novo istraživanje je izjavilo kako bi prodalo bubreg za 50000 dolara (oko 330000 kuna).
Trave
2,3
umjerena
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,1
niska
Pitomi kesten
0,1
niska
Koprive
2,5
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Lipa
0,4
niska
Trputac
0,6
niska
Crkvina
3,0
umjerena
Maslina
2,3
umjerena
Lipa
0,8
niska
Pitomi kesten
0,8
niska
Borovi
0,6
niska
Trave
1,9
niska
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
6,1
visoka
Trave
6,2
visoka
Trputac
0,4
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Drveće
Korovi
Koprive
6,4
visoka
Trave
6,6
visoka
Trputac
1,1
niska
Crkvina
6,0
visoka
Trave
6,1
visoka
Pitomi kesten
1,9
niska
Trputac
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,7
visoka
Trputac
2,1
umjerena
Pitomi kesten
1,1
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: