Ostalo

Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji

Objavljeno 20.05.2009.
PLIVAzdravlje
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi sa 140.000,00 kn sufinancira rad Savjetovališta za žrtve nasilja riječkog SOS-telefona kao jedinu partnersku nevladinu organizaciju u Primorsko-goranskoj županiji.
Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji
 

Najstarija riječka udruga za pomoć žrtvama nasilja, SOS-telefon - Grad Rijeka, 15. svibnja, na Međunarodni dan obitelji, obilježila je godišnjicu rada Savjetovališta. Tom je prigodom predstavljen projekt "Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji" kojim je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi ukazalo povjerenje Udruzi koja već gotovo dva desetljeća pruža pomoć žrtvama nasilja. Sufinanciranjem rada Savjetovališta iznosom od 140.000,00 kn ostvaruju se ciljevi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2008. do 2010. godine. SOS-telefon - Grad Rijeka time je postao jedina partnerska nevladina organizacija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi iz Primorsko-goranske županije.

Osnovni cilj Projekta je savjetovanje i psihoterapija žrtava nasilja u obitelji. Voditeljica Projekta, mr. spec. Bojana Smokvina Jokić, klinički psiholog, na javnom predstavljanju aktivnosti Savjetovališta u Informativnom centru Grada Rijeke "RI INFO", pojasnila je da se Projektom također nastoji postići smanjenje podložnosti ulozi žrtve nasilja, senzibiliziranje javnosti o problematici obiteljskog nasilja, osvješćivanje javnosti o temeljnom ljudskom pravu na život bez nasilja, te prekidanje šutnje o obiteljskom nasilju.

U Savjetovalištu će se tijekom cijele godine, provoditi različiti oblici besplatnog savjetovanja i psihoterapije, primjerice, individualan savjetodavni i/ili psihoterapijski rad sa korisnicima, grupni savjetodavni rad, grupni suportivni rad s korisnicima - grupe podrške, obiteljska terapija, partnerska terapija, rad s adolescentima, radionice i predavanja te edukacije i seminari za volontere i građanstvo. Aktivnosti provode stručnjaci, psiholozi, socijalni pedagozi, liječnici i pravnici.

Korisnici usluga Savjetovališta su osobe oba spola i svih dobnih skupina, od djece, adolescenata preko odraslih pa sve do građana zrelije dobi.

Prevencija nasilja važna je djelatnost Udruge, slijedom čega se u Savjetovalištu provodi niz preventivnih programa, radionica i ostalih aktivnosti edukacije javnosti.

Savjetovalište djeluje u prostorijama Udruge, na adresi Verdijeva 11, u Rijeci. Zainteresirane osobe mogu dogovoriti termin dolaska u Savjetovalište radnim danom na broju telefona 091 211 8885. Žrtve nasilja pomoć mogu zatražiti i putem elektronske pošte na adresi savjetovaliste@sos-telefon.hr ili putem SMS-a na broju 091 211 8881.

Svakodnevno od 18 do 21 sat educirani volonteri linije pomoći na broju telefona 

051 211 888 pružaju potporu i pomoć osobama u kriznim situacijama. Sve su usluge potpuno besplatne a privatnost korisnika je zajamčena. Više podataka o radu Savjetovališta dostupno je na internetskoj adresi www.savjetovaliste.sos-telefon.hr.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.