Tjelovježba

Što trebaju jesti sportaši?

Objavljeno 08.06.2009.
Predavanje pod nazivom Prehrana sportaša dat će odgovore na dva osnovna pitanja koja muče svaku osobu koja se aktivno ili rekreativno bavi sportom: koliko je uistinu važna pravilna prehrana u životu jednoga sportaša te na što trebaju posebno obratiti pozornost osobe koje se aktivno ili rekreativno bave sportom?
Što trebaju jesti sportaši?
 

Naš proslavljeni triatlonac, čiji se život uz trening i odmor vrti oko tržnice i frižidera, će iz osobnog iskustva govoriti o tome kako se uz adekvatnu prehranu može pobijediti i talentiraniji suparnik koji ne vodi brigu o svojoj prehrani.

Predavači su Dr. sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing. biotehnologije i Dejan Patrčević, PRO Ironman, državni prvak u sprint duatlonu i dugom triatlonu.

Predavanje će se održati u srijedu 10.06.2009. u 18:30 sati u prostorijama Hrvatskog planinarskog društva "Zagreb-Matica", Frane Petrića 4/II kat, Zagreb.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Više informacija o predavanju na adresi www.utrke.net/kretanjem-do-zdravlja/

Predavanje se održava u sklopu serije predavanja Kretanjem do zdravlja koja je uvod u veliku kros utrku Volim trčanje koja će se održati 25. lipnja 2009. godine na Savskom nasipu u Zagrebu.

Više informacija o utrci na adresi www.utrke.net/volim-trcanje/

Organizator: DŠR Aktivan život, info@aktivan-zivot.hr, www.aktivan-zivot.hr, 091/2543-419

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.