Treća dob

Konzumacija alkohola u starijoj životnoj dobi

Objavljeno 21.07.2009.

BBC

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje kako svaki osmi ispitanik nakon odlaska u mirovinu počinje prečesto konzumirati alkoholna pića.
Konzumacija alkohola u starijoj životnoj dobi
 

U 19% slučajeva je uzrok tome depresija, a u 13% je pretjerana konzumacija alkohola povezana s gubitkom bliske osobe, objavili su stručnjaci iz Foundation66.

U njihovom istraživanju je sudjelovalo 857 ispitanika starijih od 60 godina, a pokazalo se i kako 12% osoba u studiji najčešće alkohol pije kada nije u društvu.

Pretjerana konzumacija alkohola u toj životnoj dobi je posebice opasna zbog uzimanja lijekova i općenito čestih zdravstvenih problema kod starijih osoba, kažu istraživači.

Poznato je kako starije osobe koje prečesto piju alkoholna pića imaju veći rizik za povišeni krvni tlak, dijabetes tipa 2, demenciju i padove koji mogu ostaviti trajne posljedice.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.