Treća dob

Studija o prevenciji Alzheimerove bolesti

Objavljeno 13.08.2009.

Reuters

Pridržavanje mediteranskog načina prehrane i redovite tjelesne aktivnosti može znatno smanjiti izglede za razvoj Alzheimerove bolesti, objavili su istraživači s Columbia University u New Yorku.
Studija o prevenciji Alzheimerove bolesti
 

Mediteranska prehrana se temelji na voću, povrću, mahunarkama i zdravim masnoćama, piše Journal of the American Medical Association.

Rezultati nove studije su utemeljeni na 14-godišnjem praćenju 1880 osoba prosječne dobi 77 godina.

Pokazalo se kako osobe koje se u najvećoj mjeri pridržavaju mediteranske prehrane i preporuka glede tjelesne aktivnosti imaju u prosjeku 60% manji rizik za pojavu Alzheimerovu bolest.

Procjenjuje se kako u SAD od Alzheimerove bolesti pati 5,3 milijuna ljudi, te da će se ova brojka do 2050. godine povećati na 16 milijuna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.