Treća dob

Studija o povezanosti izgleda lica i očekivane životne dobi

Objavljeno 15.12.2009.

BBC

Osobe koje izgledaju mladoliko za svoju dob imaju veće izglede da će doživjeti duboku starost nego osobe čija lica bolje odražavaju njihove godine, tvrde danski znanstvenici.
Studija o povezanosti izgleda lica i očekivane životne dobi
 

Nakon što su proučili podatke prikupljene od 387 parova blizanaca starijih od 70 godina, istraživači smatraju kako je samo na temelju izgleda moguće predvidjeti očekivanu životnu dob, objavio je British Medical Journal.

Na rezultate nisu utjecali dob, spol niti socijalno podrijetlo blizanaca.

Znanstvenici vjeruju da je dobivene rezultate moguće objasniti funkcijom telomera, dijelova DNK koji ukazuju na sposobnost replikacije stanica, ali su povezani i s mladolikim izgledom.

Poznato je da kraći telomeri potvrđuju brži proces starenja te su već ranije povezani s nizom bolesti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.