Tjelovježba

Tjelesna aktivnost pozitivno utječe na mozak

Objavljeno 21.01.2010.

BBC

Novo istraživanje znanstvenika s University of Cambridge sugerira kako je povećana tjelesna aktivnost izravno povezana s boljim rezultatima na testiranju pamćenja.
Tjelesna aktivnost pozitivno utječe na mozak
 

Stručni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences je objavio rezultate studije provedene na životinjama koji pokazuju i da tjelesna aktivnost potiče rast novih stanica u hipokampusu, dijelu mozga ključnom za pamćenje.

Uz to, životinje koje su bile tjelesno aktivnije su mogle bolje razlikovati upamćene sadržaje od vrlo sličnih s kojima su ih istraživači pokušavali zbuniti.

Po riječima zanstvenika, riječ je o ekvivalentu za sposobnost prisjećanja koja smo parkirališna mjesta koristili u različitim danima protekloga tjedna.

Istraživači vjeruju kako tjelovježba ima sličan utjecaj i na pamćenje ljudi.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.