Tjelovježba

Tjelovježba za lakšu kontrolu razine šećera u krvi

Objavljeno 25.11.2010.

Yahoo

Kombinacija aerobnih vježbi i vježbanja s utezima se pokazala najučinkovitijom u snižavanju koncentracije šećera u krvi kod osoba s dijabetesom.
Tjelovježba za lakšu kontrolu razine šećera u krvi
 

Uz to, ovakav program tjelovježbe je bio iznimno učinkovit i glede smanjenja tjelesne mase.

Američki znanstvenici iz Pennington Biomedical Research Centera dodaju kako su aerobne vježbe i vježbanje s utezima imali znatno jači efekt ako su bili prakticirani kombinirano nego što su ga imali zasebno.

Po njihovim riječima, aerobna aktivnost je zaslužna za sagorijevanje većih količina šećera u mišićima, dok vježbe s utezima pridonose tako što povećavaju mišićnu masu.

Journal of the American Medical Association je objavio kako je do značajnog poboljšanja stanja kod osoba s dijabetesom došlo nakon 9-mjesečnog programa koji je uključivao vježbanje 3 puta tjedno po 45 minuta.

245 sudionika istraživanja je snižavanje koncentracije šećera u krvi postiglo samo uz pomoć tjelovježbe, bez značajnih promjena u prehrani.


 

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.