Tjelovježba

Tjelesna aktivnost za bolji uspjeh u školi

Objavljeno 10.12.2010.

Reuters

Djevojčice koje u školu idu pješice ili biciklom imaju bolje rezultate na testovima verbalnih i matematičkih sposobnosti u odnosu na svoje kolegice koje u školu voze roditelji ili putuju javnim prijevozom.
Tjelesna aktivnost za bolji uspjeh u školi
 

Španjolski znanstvenici u časopisu Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine napominju kako ovakav efekt nije uočen kod dječaka, što objašnjavaju činjenicom da su dječaci općenito tjelesno aktivniji od djevojčica pa tjelesna aktivnost povezana s putovanjem u školu nema tako izražen učinak.

Njihovi se rezultati temelje na praćenju 1700 ispitanika tinejdžerske dobi.

Djevojčice u koje su svakog dana prevaljivale duži put do škole su imale dodatno poboljšane rezultate na testovima.

Prema postojećim preporukama, djeca i tinejdžeri bi trebali svakodnevno prakticirati bar jedan sat umjerene ili intenzivne tjelesne aktivnosti.

Obzirom da mozak tinejdžera prolazi kroz važne promjene glede strukture i funkcije, istraživači vjeruju kako tjelesna aktivnost zbog poboljšanog protoka krvi može imati pozitivan učinak na ovaj proces.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.