Tjelovježba

Hodanje smanjuje rizik za dijabetes

Objavljeno 17.01.2011.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Australiji sugerira kako osobe koje više vremena provode hodajući imaju manji rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
Hodanje smanjuje rizik za dijabetes
 

U studiji znanstvenika s Murdoch Children's Research Institute u Melbourneu su sudjelovala 592 ispitanika srednje životne dobi.

Prikupljanjem podataka o kretanju sudionika studije tijekom 5 godina uz pomoć pedometra, istraživači su utvrdili kako je veći prosječni broj koraka napravljenih tijekom dana izravno povezan s nižim indeksom tjelesne mase, manjim omjerom opsega struka i kukova te boljom osjetljivošću na inzulin.

Znanstvenici napominju kako su u obzir uzeli i čimbenike poput prehrane, pušenja i konzumacije alkohola.

Po njihovim riječima, nedovoljno tjelesno aktivna osoba koja bi se počela više kretati te bi dnevno napravila oko 10000 koraka bi postigla trostruko veću osjetljivost na inzulin, objavio je British Medical Journal.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.