Tjelovježba

Pozitivan učinak tjelovježbe na pretilu djecu

Objavljeno 14.02.2011.

Yahoo

Kada pretila djece počnu redovito vježbati dolazi do poboljšanja njihovih rezultata na testovima različitih kognitivnih sposobnosti.
Pozitivan učinak tjelovježbe na pretilu djecu
 

Američki znanstvenici s Georgia Health Sciences University dodaju kako je kod te djece uočen napredak u nizu aktivnosti - od sposobnosti planiranja do rješavanja matematičkih problema.

Tjelovježba je bila povezana s povećanom aktivnošću dijelova mozga povezanih sa složenim misaonim procesima i samokontrolom, piše časopis Health Psychology.

Istraživači vjeruju kako tjelesna aktivnost ima sličan učinak i na mozak djece s normalnom tjelesnom masom.

U novoj studiji je sudjelovalo 170 pretile djece u dobi od 7 do 11 godina koja su svakodnevno nakon škole bila intenzivno tjelesno aktivna (do 79% maksimuma broja otkucaja srca) u trajanju od 20 do 40 minuta.

Bolje rezultate na testovima su imala djeca koja su više vremena provodila vježbajući, dodaju istraživači.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.