Treća dob

Crijevne bakterije i rizik za demenciju

Objavljeno 02.02.2019.

HealthDay

Osobe s demencijom imaju vrlo različit sastav crijevne flore u odnosu na ostatak svojih vršnjaka, utvrdili su japanski znanstvenici iz Nacionalnog centra za gerijatriju i gerontologiju u Obuu.
Crijevne bakterije i rizik za demenciju
 

Novi nalazi prikupljeni od 128 ispitanika ukazuju na mogućnost da su crijevne bakterije na neki način povezane s demencijom, vjeruju istraživači.

Niz ranijih studija je pokazao kako crijevne bakterije mogu utjecati na niz funkcija u organizmu, od imunosnog sustava do proizvodnje vitamina, protuupalnih spojeva i neurotransmitera.

Crijevne bakterije su već povezivane i s rizikom za pretilost, astmu i dijabetes tipa 1.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.