Tjelovježba

Vlasnici pasa su tjelesno aktivniji

Objavljeno 23.04.2019.

Fox News

Istraživanje britanskih znanstvenika s University of Liverpool sugerira kako su vlasnici pasa u prosjeku u znatno boljoj tjelesnoj formi od svojih vršnjaka.
Vlasnici pasa su tjelesno aktivniji
 

Koristeći podatke prikupljene od 191 ispitanika koji su posjedovali pse i 455 osoba iz kontrolne skupine istraživači su utvrdili kako vlasnici pasa imaju četverostruko veće izglede za udovoljavanje preporukama o potrebnoj količini dnevne tjelesne aktivnosti.

Sudionici istraživanja iz prve skupine su u prosjeku u šetnji provodili 350 minuta tjedno, a ostali prosječno oko 160 minuta tjedno.

Vlasnici pasa se pri tome najčešće ne ograničavaju samo na šetnje sa svojim kućnim ljubimcima, već su skloniji i trčanju i bicikliranju, dodaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.