Tjelovježba

Za tjelovježbu nikad nije kasno

Objavljeno 03.09.2019.

HealthDay

Čak i osobe starije životne dobi koje nikad nisu redovito vježbale mogu imati koristi od usvajanja programa tjelovježbe, objavio je stručni časopis Frontiers in Physiology.
Za tjelovježbu nikad nije kasno
 

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na University of Birmingham pokazuje i kako ovakvi programi mogu pomoći u povećanju mišićne mase kod ispitanika u 70-im i 80-im godinama života.¸

Rezultati tjelovježbe su bili slični kod sudionika istraživanja koji su se cijelog života bavili sportom, kao i kod onih koji su bili uglavnom tjelesno neaktivni.

Povećanje mase i snage mišića znatno smanjuje rizik za poteškoće sa zdravljem i padove u starijoj životnoj dobi, naglašavaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.