Treća dob

Studija ukazuje na vezu nesanice i depresije

Objavljeno 18.05.2020.

HealthDay

Prisutnost nesanice kod osoba starije životne dobi povećava izglede za trajnu depresiju, objavili su američki znanstvenici s Johns Hopkins University.
Studija ukazuje na vezu nesanice i depresije
 

Koristeći podatke prikupljene od oko 600 ispitanika starijih od 60 godina, istraživači su utvrdili kako je prisutnost nesanice povezana s prosječno 28 puta većim rizikom za dijagnozu teške depresije u razdoblju od 12 mjeseci.

Kod ovih osoba je uočen i nešto manji rizik za blaži oblik depresije te 10% veći rizik za razmišljanje o samoubojstvu, piše stručni časopis Sleep.

Najveći rizik za tešku depresiju su imale osobe s progresivnim pogoršanjem nesanice.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.