Tjelovježba

Europski tjedan sporta

Objavljeno 25.09.2020.

Ministarstvo turizma i sporta

Na zagrebačkom jezeru Jarun je u organizaciji Ministarstva turizma i sporta počeo šesti Europski tjedan sporta.
Europski tjedan sporta
 

Europski tjedan sporta se održava od 23. do 30. rujna u svim zemljama Europske unije, a posvećen je motivaciji i aktivaciji građana na bavljenje tjelesnom aktivnošću pod sloganom #BeActive.

Sportski klubovi, fitness centri i sportske udruge imaju priliku građanima predstaviti različite oblike tjelesne aktivnosti, a program je krenuo #BeActive zagrijavanjem koje je organiziralo Fitnes učilište.

Kako se sve možete baviti sportom već su pokazali predstavnici Hrvatskog hrvačkog saveza, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog squash saveza, Tenis kluba Špansko, Hrvatske škole Safira, Golden Gym-a i brojni drugi sportaši.

Bogat sportsko-rekreativni program obuhvaća sportove poput odbojke, košarke, tenisa, hokeja na travi, kung-fua, veslanja, streljaštva, kuglanja te različitih plesnih treninga.

Poseban kutak bio je namijenjen djeci, a Maida Arslanagić, voditeljica projekta "Moje pravo na rukomet" i ambasadorica ETS-a predstavila je sportski program prilagođen djeci i mladima s invaliditetom.

Podršku projektu došli su dati i poznati gimnastičari Tin Srbić i Marijo Možnik te mnogi bivši sportaši.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije koja se diljem Hrvatske održava od 23. do 30. rujna u organizaciji Ministarstva turizma i sporta.

Brojne sportsko-rekreativne aktivnosti posvećene svim dobnim skupinama održavaju se kroz #BeActive Night noćno vježbanje u Osijeku, vježbanje štićenika Doma Peščenica u Zagrebu, vježbanje na poslu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, do posebnog edukativnog crtića o vježbanju za najmlađe, pripremljenog ovom prigodom, koji će biti prikazan u hrvatskim školama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.