Tjelovježba

Učinkovitost motivacije na tjelovježbu

Objavljeno 20.10.2021.

Science Daily

Kanadski znanstvenici s University of Waterloo su proveli analizu koja sugerira kako su poruke povezane s rizikom za bolesti i smrt najučinkovitija motivacija za tjelovježbu.
Učinkovitost motivacije na tjelovježbu
 

Proučavanjem podataka prikupljenih uz pomoć popularnih aplikacija za vježbanje istraživači su utvrdili kako su poruke povezane s društvenom stigmom, pretilošću ili financijskim uštedama znatno manje učinkovite.

Ranije studije koje su se bavile poticanjem prestanka pušenja su pokazivale kako poruke povezane s rizikom za smrt mogu predstavljati prepreku razumijevanju zdravstvenih rizika povezanih s pušenjem.

Novi podaci su dobiveni praćenjem 669 ispitanika, a pokazalo se kako su nalazi slični kod oba spola.

U sljedećoj fazi istraživanja će znanstvenici provjeriti učinkovitost različitih motivacija ovisno o dobi i stupnju obrazovanja ispitanika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
4.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.