Tjelovježba

Studija povezuje tjelovježbu i sklonost alkoholu

Objavljeno 25.12.2021.

The New York Times

Osobe koje redovito vježbaju i u dobroj su tjelesnoj formi imaju veću sklonost konzumaciji alkohola, sugerira istraživanje provedeno uz sudjelovanje 40000 osoba.
Studija povezuje tjelovježbu i sklonost alkoholu
 

Američki znanstvenici s Cooper Institute u Dallasu su utvrdili kako osobe koje su tjelesno najaktivnije imale više nego dvostruko veće izglede za umjerenu do čestu konzumaciju alkoholnih pića.

Prikupljeni podaci objavljeni u stručnom časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise sugeriraju kako je uočena veza podjednako snažna kod oba spola bez obzira na dob.

Raniji eksperimenti su pokazali kako tjelovježba i konzumacija alkohola imaju sličan učinak na aktivnost dijelova mozga povezanih s procesom nagrađivanja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.