Treća dob

Brošura za pomoć osobama s demencijom

Objavljeno 10.06.2022.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Grad Zagreb i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) izdali su brošuru pod nazivom "Širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć osobama s demencijom" u okviru EU Projekta "Svi za pamćenje (SPAM)".
Brošura za pomoć osobama s demencijom
 

Projektom se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba i to uspostavom popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, kao i članovima njihovih obitelji, što je ujedno i cilj projekta.

Brošura je izdana u svrhu poticanja širenja svijesti o demencijama i uslugama u zajednici, a u njoj su svojim stručnim tekstovima pridonijeli mnogi autori.

Grad Zagreb već godinama surađuje s ustanovama i udrugama koje skrbe o osobama s demencijom i njihovim obiteljima.

Podaci pokazuju da na području Grada Zagreba živi više od 17000 osoba s Alzheimerovom bolešću, te da o njima brine oko 50000 osoba, najčešće članova obitelji.

Sam projekt osmišljen je kako bi se u sustav zdravstvene skrbi integrirale socijalne usluge.

U okviru Projekta provode se i edukacije za formalne i neformalne njegovatelje i to u Gradu Zagrebu, kao i na području šest županija.

Za više informacija o prijavi korisnika u popodnevni boravak kontakt: Klinika za psihijatriju Sveti Ivan: Jankomir 11, telefon: 013430077, mail: boravak.spam@pbsvi.hr, www.pbsvi.hr

Period od 2020. do 2030. godine Svjetska zdravstvena organizacija je proglasila "Desetljećem zdravog starenja".

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.