Treća dob

Počelo je cijepljenje protiv gripe

Objavljeno 18.10.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Diljem Hrvatske je u ponedjeljak u ordinacijama obiteljske medicine i zavodima za javno zdravstvo službeno počelo cijepljenje protiv gripe.
Počelo je cijepljenje protiv gripe
 

Cijepljenje je besplatno za osobe starije od 65 godina, štićenike i djelatnike domova za starije osobe i institucija za njegu kroničnih bolesnika, osobe s kroničnim bolestima, djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, zdravstvene radnike i trudnice.

Termin za cijepljenje poželjno je unaprijed dogovoriti telefonom radi izbjegavanja gužvi koje mogu pogodovati širenju covda-19 i drugih respiratornih infekcija.

Svi stariji od 12 godina se mogu istovremeno cijepiti protiv covida-19 i gripe.

Do kraja prošlog tjedna evidentirano je 9 slučajeva ovosezonske gripe, 8 u Zagrebu i 1 u Požeško-slavonskoj županiji.

Za ovu sezonu nabavljeno je 600000 doza četverovalentnog cjepiva, sa cijepnim sojevima A (H1N1 i H3N2) i B (Austria i Phuket).

Osobe koje nemaju pravo na besplatno cijepljenje moći će se cijepiti kod svojih liječnika ako osobno kupe cjepivo na temelju izdanog liječničkog recepta.

Hrvatska ljekarnička komora obavijestit će građane o mogućnosti cijepljenja protiv gripe u ljekarnama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.