Tjelovježba

Tjelovježba i učinkovitost covid cjepiva

Objavljeno 26.10.2022.

HealthDay

Južnoafrički znanstvenici s University of the Witwatersrand u Johannesburgu su utvrdili kako je covid cjepivo dodatno učinkovito kod osoba koje češće vježbaju.
Tjelovježba i učinkovitost covid cjepiva
 

Kod tjelesno najaktivnijih cijepljenih osoba je zabilježen trostruko manji rizik za hospitalizaciju nego kod tjelesno neaktivnih cijepljenih osoba.

Ispitanici koji su vježbali više od 150 minuta tjelesne aktivnosti tjedno su imali i 86% manji rizik za infekciju koronavirusom.

Smanjenje rizika obolijevanja i hospitalizacije je evidentirano i kod sudionika istraživanja koji su imali barem 60 minuta tjelovježbe tjedno.

Analizu podataka prikupljenih od oko 20000 ispitanik je objavio British Journal of Sports Medicine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.