Treća dob

Nova studija o učestalosti Parkinsonove bolesti

Objavljeno 21.12.2022.

Yahoo News

Istraživanje provedeno na University of Florida sugerira kako od Parkinsonove bolesti u SAD godišnje obolijeva oko 90000 osoba starije životne dobi.
Nova studija o učestalosti Parkinsonove bolesti
 

Riječ je o oko 30000 pacijenata godišnje više nego što se dosad vjerovalo.

Rizik za Parkinsonovu bolest se povećava s dobi, pa je i njena učestalost najveća u područjima s najvećim udjelom starije populacije.

Dodatno povećanje učestalosti bolesti je uočeno u dijelovima SAD s izraženijim onečišćenjem prouzročenim industrijom ili pesticidima.

Procjenjuje se kako troškovi liječenja Parkinsonove bolesti u SAD iznose 52 milijarde dolara godišnje.

Dijagnoze Parkinsonove bolesti su dvostruko češće kod muškaraca nego kod žena.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
3.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.