Tjelovježba

Više koraka - manji rizik za dijabetes tipa 2

Objavljeno 27.12.2022.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje oko 5600 osoba je povezalo veći broj dnevno napravljenih koraka sa smanjenjem rizika obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
Više koraka - manji rizik za dijabetes tipa 2
 

Znanstvenici s Vanderbilt University u Nashvilleu su se koristili podacima prikupljenima uz pomoć aplikacije koja prati kretanje vlasnika pametnog telefona ili sata.

Kako piše Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, uz ukupan broj dnevno napravljenih koraka bilo je iznimno važno da je tjelesna aktivnost svakodnevna.

U prosjeku su osobe koje rade više od 10000 koraka dnevno imale 44% manji rizik za dijabetes tipa 2 nego osobe koje dnevno rade oko 6000 koraka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.