Tjelovježba

Sportom protiv depresije kod tinejdžera

Objavljeno 10.01.2023.

HealthDay

Podaci prikupljeni na uzorku od 2400 tinejdžera povezuju sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima s manjim rizikom za depresiju.
Sportom protiv depresije kod tinejdžera
 

Analiza američkih znanstvenika s Georgia State University je pokazala i kako je sport kod tinejdžera s depresijom povezan s reduciranjem simptoma.

Najizraženiji pozitivan učinak je zabilježen kod tinejdžera koji su se sportom bavili sat vremena dnevno, tri dana u tjednu, dodaju istraživači u stručnom časopisu JAMA Pediatrics.

Prema podacima za 2021. godinu, gotovo četvrtina mladih odraslih osoba u SAD je zatražila i primila pomoć za poteškoće s mentalnim zdravljem.

Depresija je drugi najčešći poremećaj mentalnog zdravlja kod djece i tinejdžera te predstavlja snažan čimbenik rizik za buduće poteškoće s mentalnim zdravljem i suicid.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.