Treća dob

Rani simptomi i progresija Alzheimerove bolesti

Objavljeno 26.01.2023.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je gubitak pamćenja kao rani simptom Alzheimerove bolesti povezan sa sporijom progresijom ovog oblika demencije.
Rani simptomi i progresija Alzheimerove bolesti
 

S druge strane, simptomi poput poteškoća u formiranju rečenica, otežano planiranje aktivnosti i rješavanje problema su povezani s bržim razvojem Alzheimerove bolesti, objavili su znanstvenici s Cleveland Clinic.

Stručni časopis Alzheimer's & Dementia piše kako bi novi nalazi mogli pomoći u razvoju novih lijekova za Alzheimerovu bolest.

Rezultati studije se temelje na analizi podataka prikupljenih od oko 2400 pacijenata s demencijom.

Gubitak pamćenja je bio najčešći rani simptom Alzheimerove bolesti koji je u 80% slučajeva poslužio kao znak upozorenja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.