Tjelovježba

Kada bi dijabetičari trebali vježbati?

Objavljeno 31.05.2023.

HealthDay

Istraživanje provedeno uz sudjelovanje ispitanika s dijabetesom tipa 2 sugerira kako je glede kontrole koncentracije šećera u krvi najučinkovitija tjelovježba u poslijepodnevnim satima.
Kada bi dijabetičari trebali vježbati?
 

Američki znanstvenici iz Brigham and Women's Hospital u Bostonu vjeruju kako je to moguće objasniti djelovanjem tjelesne aktivnosti na organizam nakon najobilnijeg obroka u danu.

Novi su nalazi prikupljeni na uzorku od oko 2400 ispitanika u rasponu od četiri godine, a objavio ih je znanstveni časopis Diabetes Care.

Kod sudionika istraživanja koji su redovito vježbali između 14 i 17 sati su zabilježeni najveći izgledi da im više neće biti potrebni lijekovi za snižavanje koncentracije šećera u krvi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.