Tjelovježba

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja

Objavljeno 06.10.2023.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) - TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine te je prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.
Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja
 

Na tragu navedenog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo i suradnika na razini lokalne zajednice te brojnih volontera, inicirao i prvi put uspješno obilježio Nacionalni dan hodanja 5. listopada 2019. godine provedbom javnozdravstvene akcije "Hodanjem do zdravlja" u 18 županija u Republici Hrvatskoj uz pozitivnu atmosferu i na zadovoljstvo svih sudionika.

I ove godine HZJZ poziva sve građane da se uključe u organizirane aktivnosti u svojoj županiji povodom obilježavanja Nacionalnog dana hodanja 7. listopada 2023.

Više informacija je dostupno na mrežnim stranicama županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Cilj je organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Ovom akcijom želi se potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe aktivnost hodanja što više u svoj život i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.