Tjelovježba

Obilježen Svjetski dan trčanja

Objavljeno 15.11.2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Atletski klub Maksimir je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i ove godine obilježio Svjetski dan trčanja.
Obilježen Svjetski dan trčanja
 

Svjetski dan trčanja je obilježen na Jarunu održavanjem 36. izdanja polumaratona "Ivan Starek".

Cilj utrke je promicanje sportske rekreacije, kao i unapređenje zdravlja te kvalitete življenja, pa je sam događaj ujedno održan i kao javnozdravstvena akcija.

Uz glavnu utrku, na polumaratonu su se trčale i utrka na 5 km, popularna Jarunska petica te utrka na 10 km, odnosno Jarunska desetka.

Na samom događanju djelatnici NZJZ "Dr. Andrija Štampar" su sudionicima utrke mjerili krvni tlak i šećer u krvi te analizirali sastav tijela uz liječničko i kineziološko savjetovanje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.