Tjelovježba

Tjelovježba koristi mentalnom zdravlju djece

Objavljeno 02.05.2024.

HealthDay

Istraživanje tajvanskih znanstvenika pokazuje kako tjelesno aktivnijoj djeci prijeti manji rizik za simptome depresije, anksioznost i poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD).
Tjelovježba koristi mentalnom zdravlju djece
 

Stručni časopis JAMA Pediatrics piše kako je najizraženije smanjenje rizika zabilježeno kod tjelesno najaktivnije djece.

Zaštitni učinak su imali svi oblici tjelovježbe, dodaju istraživači.

U velikom broju razvijenih zemalja se bilježi značajno povećanje udjela djece koja imaju poteškoća s mentalnim zdravljem.

Stručnjaci to objašnjavaju pretjeranim korištenjem uređaja koje rezultira pomanjkanjem sna, pomanjkanjem tjelesne aktivnosti i smanjenjem učestalosti osobnih kontakata s vršnjacima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.