vijesti

03.10.2014.
Stres, geni i bolesti srca
Geni u kombinaciji sa stresom mogu kod nekih osoba potaknuti razvoj bolesti srca, piše European Journal of Human Genetics.
03.10.2014.
Cestovni promet povezan s hipertenzijom
Život u blizini cesta s gustim prometom je povezan s većim rizik za povišeni krvni tlak, sugerira istraživanje provedeno uz sudjelovanje 5400 ispitanica.
03.10.2014.
Osjet mirisa predviđa trajanje života?
Znanstveni časopis PLOS One je objavio rad po kojem je slabljenje osjeta mirisa moguće povezati s većim rizikom za smrt.
29.09.2014.
Razvoj otpornosti na antibiotike
Američki znanstvenici su otkrili ključni čimbenik koji objašnjava razvoj otpornosti na antibiotike kod bakterija, piše časopis Science Translational Medicine.
29.09.2014.
Rizik za srce kod dijabetičara
Osobe s dijabetesom imaju 6 puta veći rizik za zatajenje srca, čak i kad im je niska koncentracija tzv. lošeg kolesterola u krvi.
29.09.2014.
Više učinaka mjera protiv pušenja
Mjere poput povećanja poreza na cigarete i zabrane pušenja su u SAD smanjile potrošnju duhanskih proizvoda, ali i alkoholnih pića.
29.09.2014.
Novi test za tuberkulozu
Američki znanstvenici s University of New Mexico su razvili prvi test za otkrivanje tuberkuloze koji se temelji na trenutnoj analizi daha.
28.09.2014.
Novi uvid u shizofreniju
Istraživači s University of California su omogućili bolje razumijevanje djelovanja triju neurotransmitera povezanih sa shizofrenijom.
27.09.2014.
Koristi od bakterija iz vina
Španjolski znanstvenici s Universidad Autonoma de Madrid su iz vina izolirali 11 sojeva bakterija povezanih s pozitivnim učincima na zdravlje.
27.09.2014.
Više vremena - zdravija prehrana
Osobe koje provode više vremena u pripremanju obroka najčešće imaju zdraviju prehranu, objavili su britanski znanstvenici.
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Čempresi
1,4
niska
Crkvina
0,2
niska
Drveće
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,9
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: