vijesti

12.11.2010.
Omega-3 masne kiseline štite zubno meso
Osobe koje unose veće količine omega-3 masnih kiselina mogu imati manji rizik za razvoj bolesti zubnog mesa, pokazalo je istraživanje provedeno u Harvardu.
11.11.2010.
Pretili tinejdžeri najčešće ostaju pretili i u odrasloj dobi
Istraživanje provedeno u SAD na University of North Carolina sugerira kako pretili tinejdžeri imaju 16 puta veće izglede da će biti ekstremno pretili i nakon što odrastu.
10.11.2010.
Osobe sa srčanim udarom oklijevaju tražiti pomoć liječnika
Mnoge osobe pogođene srčanim udarom odgađaju odlazak u bolnicu, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Internal Medicine.
10.11.2010.
Novo istraživanje o cijepljenju protiv gripe
Unatoč tome što svake godine petina populacije SAD oboli od gripe, samo 37% ispitanika se namjerava cijepiti.
10.11.2010.
Ljubitelji čokolade imaju manje poteškoća sa zdravljem srca
10-godišnje istraživanje provedeno među 1216 žena starije životne dobi je pokazalo kako je češća konzumacija čokolade povezana s manjim rizikom za bolesti srca.
10.11.2010.
Tajvan: Zakon o dojenju na javnom mjestu
Na Tajvanu je u utorak donesen zakon kojim je regulirano dojenje na javnom mjestu.
09.11.2010.
Studija upozorava na pospane vozače
Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako je čak 41% vozača barem jednom u životu zaspalo upravljajući automobilom.
09.11.2010.
Dojenje ne utječe na trajanje sna majki
Novo istraživanje opovrgava uvriježeno mišljenje po kojem majke koje doje uspijevaju manje spavati, objavili su američki znanstvenici s West Virginia University.
09.11.2010.
Stanice kože transformirane direktno u stanice krvi
Kanadski znanstvenici s McMaster University su po prvi put jedan tip odraslih ljudskih stanica pretvorili izravno u drugi tip stanica, objavio je časopis Nature.
09.11.2010.
Konzumacija crvenog mesa i rizik za rak
Osobe koje česti jedu crveno meso mogu imati veće izglede za obolijevanje od raka jednjaka i želuca, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD na gotovo 500000 ispitanika.
Trave
Korovi
Crkvina
1,3
niska
Loboda
0,8
niska
Ambrozija
0,2
niska
Trave
Korovi
Korovi
Ambrozija
Koprive
2,5
umjerena
Loboda
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
1,0
niska
Trave
0,8
niska
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Korovi
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
1,7
niska
Ambrozija
1,1
niska
Trave
1,5
niska
Trave
Korovi
Ambrozija
Koprive
6,1
visoka
Loboda
1,0
niska
Pelin
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Trputac
0,2
niska
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
7,8
visoka
Koprive
4,1
umjerena
Trputac
1,1
niska
Trave
1,5
niska
Loboda
0,8
niska
Pelin
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: