vijesti

20.10.2014.
Vitamin D za djecu s ekcemom
Svakodnevno uzimanje dodatnog vitamina D je povezano s poboljšanjima glede simptoma ekcema kod djece u zimskim mjesecima, utvrdili su američki znanstvenici.
20.10.2014.
Česta kombinacija pretilosti i depresije
43% odraslih osoba s depresijom je pretilo, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika.
20.10.2014.
Geni utječu na akademski uspjeh
O genetskim čimbenicima ovisi do 60% akademskog uspjeha, sugerira istraživanje provedeno na King's College London.
20.10.2014.
Izlasci u restorane šire struk
Redoviti izlasci u restorane su u istraživanju provedenom u SAD povezani s većim rizikom za nakupljanje suvišnih kilograma.
19.10.2014.
Gazirana pića i ubrzano starenje DNK
Zaslađena gazirana pića možda su povezana s ubrzanim starenjem stanične DNK, pokazalo je novo istraživanje.
18.10.2014.
Novi uvid o djelovanje crijevnih bakterija
Poremećaji tzv. unutarnjeg sata organizma mogu negativno utjecati na funkciju crijevnih bakterija te tako povećati rizik za pretilost.
18.10.2014.
Prehrana i preživljavanje raka jajnika
Žene sa zdravijom prehranom prije dijagnoze raka jajnika imaju 27% manji rizik za smrt, objavili su američki znanstvenici s University of Arizona.
17.10.2014.
Napredak u liječenju leukemije
Genetski modificirane T-stanice imunološkog sustava su temelj nove terapije koja je dovela do remisije kod 27 od 30 tretiranih pacijenata s leukemijom.
16.10.2014.
Novi pristup liječenju dijabetesa
Laboratorijski eksperimenti britanskih znanstvenika ukazuju na mogućnost korištenja svjetlosti za aktivaciju lijeka namijenjenog stimulaciji izlučivanja inzulina.
16.10.2014.
Vitamin D olakšava porod
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je niska koncentracija vitamina D u krvi povezana s bolnijim porodom.
Maslina
2,5
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Jasen
0,5
niska
Trave
1,5
niska
Hrast
4,2
umjerena
Breza
3,5
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Koprive
3,1
umjerena
Orah
2,1
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Hrast
6,5
visoka
Jasen
6,4
visoka
Crkvina
7,3
visoka
Borovi
3,9
umjerena
Maslina
3,8
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Čempresi
1,9
niska
Grab
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trave
6,2
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast crnika
6,2
visoka
Maslina
5,6
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
4,9
umjerena
Borovi
3,0
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: