vijesti

23.12.2015.
Magnezij u prevenciji raka gušterače
Česta konzumacija hrane bogate magnezijem je u novoj studiji provedenoj u SAD povezana s manjim rizikom obolijevanja od raka gušterače.
22.12.2015.
Korak prema cjepivu za MERS
Rezultati objavljeni u časopisu Science ukazuju na veliki napredak u razvoju cjepiva za MERS (srednjoistočni respiratorni sindrom).
22.12.2015.
Prehrana može pomoći shizofreničarima
Istraživanje provedeno u Australiji pokazuje kako prehrana s visokim udjelom masti i malim udjelom ugljikohidrata može pomoći osobama sa shizofrenijom.
22.12.2015.
Bolesti zubnog mesa i rak dojke
Bolesti zubnog mesa su povezane s prosječno 14% većim rizikom obolijevanja od raka dojke, sugerira istraživanje provedeno među ženama koje su prošle menopauzu.
22.12.2015.
Tasmanija: Pušenje tek od 25. godine?
U australskoj saveznoj državi Tasmaniji bi dob u kojoj je dozvoljeno kupovati cigarete mogla biti povećana na 25 godina.
21.12.2015.
Vitamin D za sportaše
Osobe koje se bave sportom bi trebale posvetiti pozornost održavanju dovoljne koncentracije vitamina D u krvi, pokazuje istraživanje provedeno u SAD.
21.12.2015.
Dijabetes tipa 2 povezan s demencijom
Znanstveni časopis Diabetes Care piše kako osobama s dijabetesom tipa 2 prijeti veći rizik za vaskularnu demenciju.
21.12.2015.
Još teže posljedice opijanja
Istraživanje provedeno u SAD na University of Missouri sugerira kako je opetovano opijanje još opasnije za jetru nego što se ranije vjerovalo.
21.12.2015.
Učinak marihuane na mozak
Istraživanje provedeno na Yale University povezuje THC, najvažniji psihoaktivni sastojak marihuane, s povećanjem nasumične aktivnosti stanica mozga.
20.12.2015.
Veza crijevnih bakterija i bolesti srca
Sastojak prisutan u nekim vrstama crnog vina i maslinovog ulja može preko utjecaja na crijevne bakterije spriječiti razvoj bolesti srca, sugerira nova studija.
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Čempresi
0,3
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,6
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
0,8
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Borovi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: