vijesti

28.04.2014.
Tjelesna masa i rizik za rak dojke
Podaci prikupljeni od gotovo 29000 žena koje su prošle menopauzu ukazuju na vezu povećanja indeksa tjelesne mase i većeg rizika obolijevanja od raka dojke.
28.04.2014.
Kava smanjuje rizik za dijabetes tipa 2?
Novo istraživanje provedeno na Harvardu sugerira kako je češća konzumacija kave povezana s manjim rizikom za razvoj dijabetesa tipa 2.
27.04.2014.
Ljudska koža iz laboratorija
Znanstvenici s londonskog King's Collegea su u laboratoriju uzgojili ljudsku kožu iz matičnih stanica.
25.04.2014.
Konzumacija marihuane i bolesti srca
Nalazi francuskih istraživača sugeriraju kako konzumacija marihuane može doprinijeti razvoju bolesti srca i krvnih žila kod osoba mlade i srednje životne dobi.
24.04.2014.
Napredak u istraživanju depresije
Istraživači s University of Texas vjeruju kako će bolje razumijevanje djelovanja hormona grelina unaprijediti rad na novim tretmanima za depresiju.
24.04.2014.
Malo vina koristi bubrezima
Redovita konzumacija male količine vina je u novoj studiji provedenoj u SAD povezana s pozitivnim učincima na zdravlje bubrega.
24.04.2014.
Kontaktne leće za dijabetičare
Istraživači iz Googleovih laboratorija su razvili prototip kontaktnih leća koje mjere koncentraciju glukoze u suzama.
24.04.2014.
Internet u prevenciji depresije
Osobe starije životne dobi koje redovito surfaju webom imaju za trećinu manji rizik da će patiti od depresije, tvrde američki znanstvenici.
23.04.2014.
Kriza povećala broj samoubojstava
Mjere štednje koje je grčka vlada poduzela nakon početka ekonomske krize su u novom istraživanju povezane s povećanjem broja samoubojstava muškaraca.
22.04.2014.
Povećanje učestalosti melanoma
Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji sugerira kako je u posljednjih 40-ak godina zabilježeno upeterostručenje broja oboljelih od melanoma.
Maslina
2,5
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Jasen
0,5
niska
Trave
1,5
niska
Hrast
4,2
umjerena
Breza
3,5
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Koprive
3,1
umjerena
Orah
2,1
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Hrast
6,5
visoka
Jasen
6,4
visoka
Crkvina
7,3
visoka
Borovi
3,9
umjerena
Maslina
3,8
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Čempresi
1,9
niska
Grab
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trave
6,2
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Trputac
0,6
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast crnika
6,2
visoka
Maslina
5,6
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
4,9
umjerena
Borovi
3,0
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,3
umjerena
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: