Ostalo

Istraživanje o pretilim konobarima

Objavljeno 04.01.2016.

WTOP

Posjetitelji restorana naručuju više hrane ako ih poslužuju pretili konobari, pokazuje istraživanje američkih i njemačkih znanstvenika.
Istraživanje o pretilim konobarima
 

Rezultati istraživača s Cornell University i Friedrich-Schiller-Universitaet Jena su objavljeni u stručnom časopisu Environment and Behavior, a prikupljeni su u 60 restorana na temelju 497 interakcija između konobara i posjetitelja.

Pretili konobari su dobivali u prosjeku veće narudžbe hrane, ali i 17% veće narudžbe alkoholnih pića.

Uz to, gosti koje su posluživali pretili konobari su imali četverostruko veće izglede da će tražiti i desert.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.